DANIA

Oferta w lokalach może się różnić. Aktualne menu w każdym z lokali można sprawdzić na naszych profilach na FB.

LUNCH

1. PONIEDZIAŁEK - WTOREK - ŚRODA - 35 zł

KAENG MASSAMAN GAI *Pikantne
aromatyczne, korzenne curry z kurczakiem, ziemniakami i orzeszkami ziemnymi, ryż jaśminowy
– zestaw lunchowy serwowany z sałatką som-tam w wersji łagodnej lub ostrej
– deser do wyboru: gałka lodów kokosowych lub mango lassi
Jeśli unikasz mięsa zamów danie w wersji wegetariańskiej z marchewką i tofu zamiast mięsa

2. CZWARTEK - PIĄTEK - 35 zł

MOO PRIEW WAN
wieprzowina z warzywami w sosie słodko-kwaśnym, ryż jaśminowy
– do lunchu podawana jest czarka aromatycznego bulionu wegeteriańskiego
– deser do wyboru: gałka lodów kokosowych lub mango lassi
Jeśli unikasz mięsa zamów danie w wersji wegetariańskiej z chrupiącymi kasztanami wodnymi
PRZYSTAWKI

1. FRESH SPRING ROLLS - 26 zł

świeże warzywa i kiełki z siekanymi orzeszkami ziemnymi zawinięte w papier ryżowy, sos śliwkowy (2 szt.)

2. HOI NANG ROM

ostrygi podane z pikantnym sosem i limonką

  • 1 – szt. 18 zł
  • 4 – szt. 60 zł
  • 5 i kolejna sztuka – 16 zł

3. PLA SALMON - 44 zł

ceviche z łososia marynowanego w soku z limonki z aromatyczną pastą z tajskich przypraw i ziół, podawane z sałatą i grzanką

(danie nie jest serwowane na Jeżycach)

4. LARB GIN NEUA - 35 zł

tatar serwowany w postaci smakowitych kąsków z polędwicy wołowej z pastą z tajskich ziół ucieranych w moździerzu, gruszka, czerwona cebula, szczypiorek, mięta, kolendra

5. SAJGONKI - 21 zł

grzyby mun, makaron sojowy, czosnek, marchewka, kapusta, sos sweet chilli (2 szt.)

6. GAEW PHAK KHOM - 28 zł

pierożki z pary ze szpinakiem i grzybkami shimeji, dip sojowy z sezamem (4 szt.)

7. GAEW GOONG - 32 zł

pierożki na parze z krewetkami, dip sojowy z sezamem (4 szt.)

8. GOONG THOD - 30 zł

krewetki tygrysie w tempurze, sałatka sos sweet chilli (3 szt.)

9. MUEK KUA PIK KLUEA - 30 zł

krążki z kalmarów w tempurze z limonkowym mayo
ZUPY

1. TOM YUM GOONG - 39 zł

z krewetkami – słynna tajska pikantna zupa, trawa cytrynowa, limonka, kaffir, galangal, grzyby, śmietanka, kolendra
jeśli pragniesz autentycznej tajskiej ostrości zamów zupę w wersji „Thai Spicy”

**Ostre

2. TOM YUM HED RUAM - 24 zł

aromatyczna ostro-kwaśna zupa z grzybami, pomidorkami i czerwoną cebulą

*Wegańskie

3. WON TON GAEW NAM - 26 zł

bulion z delikatnymi pierożkamii z farszem z kurczaka z czosnkiem i kolendrą, kapusta pak choi, kolendra, kiełki mung

4. PHO

danie na aromatycznym bulionie, z makaronem ryżowym, ziołami i kiełkami, podawane z limonką i pak choi do wyboru:

  • kurczak mała 24 zł / duża 31 zł
  • kaczka mała 31 zł / duża 40 zł
  • polędwica wołowa mała 40 zł / duża 47 zł

5. SICHUAN

syczuańska zupa ostro-kwaśna, grzyby mun, grzyby shitake, pieczarki, marchew, pieprz syczuański, jajko, olej sezamowy, ocet winny

z mięsem do wyboru:

– kurczak – 26 zł

– wieprzowina – 28 zł

SAŁATKI I LEKKIE DANIA

1. YAM DOK GALAM - 30 zł

smażony, siekany kalafior w towarzystwie grzybów, karmelizowanych orzeszków, czerwonej cebuli, ogórka, kolendry, trawy cytrynowej, limonki i papryki
do wyboru:

  • łagodne z czerwoną papryką
  • pikantne a chili *Pikantne

2. YAM MAMUANG - 34 zł

zielone mango, marchew, cebula czerwona, świeże chilli, orzechy nerkowca, sok z limonki, kolendra, szczypiorek
do wyboru:

  • tradycyjne
  • wegańskie

*Pikantne

3. YAM WOON SEN - 39 zł

tęczowa sałatka z krewetkami, makaron sojowy, czerwona cebula, kolendra, szczypiorek, pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca, kwaśny sos

4. MAKUA YANG - 45 zł

smażony bakłażan podawany z sosem pomidorowym z soczewicą, chipsami z tofu i kuskusem

(danie nie jest serwowane na Jeżycach)

DANIA Z WOKA

1. PAD KRA PAO KHAI DAO

drobno siekane mięso smażone z tajską bazylią i chili, fasola, sadzone jajko, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • kurczak 43 zł
  • wieprzowina 48 zł
  • chrupiący boczek wieprzowy 48 zł
  • polędwica wołowa 62 zł
  • owoce morza 62 zł
  • LUAM HED – wegetariańska wersja dania z grzybami 45 zł

*** Bardzo ostre

2. PAD MED MAMUANG - 48 zł

smażony kurczak z orzechami nerkowca, chrupiące warzywa, chili, ryż jaśminowy

*Pikantne

3. PAD PRIK THAI DAM

danie z młotkowanym pieprzem, papryka, pędy bambusa, szczypiorek, grzyby shitake, ryż
do wyboru

  • kurczak 48 zł
  • kaczka 56 zł
  • polędwica wołowa 66 zł
  • owoce morza 66 zł
  • PAD PAK LUAM – wegetariańska wersja dania z warzywami i tofu 48 zł

*Pikantne

4. PAD KHA NOON - 48 zł

młody jackfruit (owoc chlebowca) doprawiony odrobiną kokosowego curry, pastą sojową i chili, smażony z zieloną fasolką, cebulą, czosnkiem, galangalem, trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i tajską bazylią, podawany na makaronie sojowym

*Wegańskie
*Pikantne

5. PAD KEE MAO PED - 62 zł

kaczka smażona z zielonym pieprzem, warzywami, tajską bazylią, fingerroot i sosem ostrygowym, ryż jaśminowy
DANIA Z MAKARONEM

1. PAD THAI

makaron ryżowy z sosem tamaryndowym, tofu, jajko, czerwona cebula, marchew, chilli, kiełki mung, orzechy ziemne
do wyboru:

  • wegetariański z tofu i warzywami 44 zł
  • wegański z tofu i warzywami 42 zł
  • kurczak 44 zł
  • krewetki 48 zł

2. PAD UDON

makaron pszenny, brokuły, grzyby shitake, pak choi, chilli, tajska bazylia
do wyboru:

  • tofu 45 zł
  • kurczak 48 zł
  • krewetki 58 zł
  • polędwica wołowa 66 zł

Podajemy w wersji SPICY lub NO SPICY / Ostre lub Łagodne

4. ZAB HANG MOO - 64 zł

makaron z batatów z wieprzowiną i jajkiem, won ton, zielona fasolka, cebula, czosnek, kolendra, kiełki mung, orzeszki ziemne, warzywa juliene

Podajemy w wersji Ostre lub Łagodne

THAI CURRY

1. SUKI-O-CHA - 72 zł

ryby i owoce morza (łosoś lub dorada, krewetki i kalmary) podane na koreańskich pszennych noodlach, z domowym sosem curry z kroplą śmiatanki, grzyby, kapusta pekińska, pak choi, chili, kiełki groszku, szczypiorek

*Pikantne

2. KAENG KHA NOON MOO - 52 zł

młody jackfruit (owoc chlebowca), duszone żeberka i prażynki wieprzowe w domowym curry z pomidorkami, szczypiorkiem i kolendrą, ryż jaśminowy

**Ostre

3. KAENG PHAK

żółte curry z mlekiem kokosowym, brokuły, kalafior, marchew, chili, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • z tofu – 49 zł
  • z kurczakiem – 51 zł

*Pikantne

4. KAENG KHIAO WAN

zielone curry z mlekiem kokosowym, bakłażan, cukinia, młoda kukurydza, pędy bambusa, tajska bazylia, chilli, liście kaffiru, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • kurczak 49 zł
  • krewetki 52 zł
  • polędwica wołowa 68 zł

Danie w wersji: **Bardzo Ostre lub *Pikantne 

PATELNIA I GRILL

TALAY PAO (dla 2 do 4 osób) - 295 zł

łosoś (2x), dorada (2x), małże (7x), krewetki (7x), kalmary (7x), sałatka, Khao Pad Sapparod (ryż smażony z ananasem, boczkiem i warzywami), sosy

(nie serwujemy tego dania na Jeżycach)

1. PED KRATA RON - 56 zł

kaczka na gorącym półmisku w sosie tamaryndowym z ziarenkami prażonego ryżu, szczawiem i porzeczkami, piklowane warzywa, ryż jaśminowy

*Pikantne

2. MOO SATAY - 51 zł

szaszłyki wieprzowe zanurzone w kremowym sosie orzechowym z limonką, grzankami i ajadem (pikantna zagryzka z ogórkiem i czerwoną cebulą)

*Pikantne

3. SEAU RONG HAI - 95 zł

polędwica wołowa na gorącym półmisku z grillowanymi warzywami i sosem teriyaki, pędy groszku, ryż jaśminowy

4. HOI TOD - 72 zł

skwierczący omlet z ostrygami, chrupiące kiełki mung, serwowany z pikantnym sosem, prażoną cebulką, kolendrą i ajadem (pikantna zagryzka z ogórkiem i czerwoną cebulką)

5. PLA KRAPONG TOD NAM PLA - 72 zł

smażona dorada podawana na sposób tajski, serwowana z ryżem jaśminowym oraz warzywami do wyboru: z pikantną sałatką SOM TAM lub piklami

Możemy też przygotować doradę gotowaną na parze

6. SALMON YANG MAMUANG - 78 zł

stek z łososia z sałatką mango i tajskim ryżem smażonym z boczkiem i warzywami

Sałatka do wyboru: Bardzo ostra lub Łagodna

(nie serwujemy tego dania na Jeżycach)

DODATKI DO DAŃ

1. PIKLOWANE WARZYWA - 10 zł

2. KIMCHI - 11 zł

3. SOM TAM - 17 zł

sałatka z kalarepy z pomidorkami, papryką, orzeszkami ziemnymi i kwaśnym sosem

Danie do wyboru: ***Bardzo Ostre lub Łagodne

4. WARZYWA Z WOKA - 20 zł

brokuły, kalafior, marchewka, młoda kukurydza, groszek cukrowy, pak choi, pieczarki, czosnek, imbir, sos sojowy i ostrygowy, szczypiorek i kiełki

5. FRYTKI Z BATATÓW - 12 zł

6. RYŻ JAŚMINOWY - 9 zł

7. RYŻ KOKOSOWY - 13 zł

8. MAKARON RYŻOWY / SOJOWY / UDON - 10 zł

9. ZIOŁOWE GRZANKI (2 szt.) - 10 zł

10. EXTRA SOS - 5 zł