Obiad / Kolacja

PRZYSTAWKI

1. HOI NANG ROM

ostrygi podane z pikantnym sosem i limonką

  • 1 – szt. 17 zł
  • 4 – szt. 58 zł
  • 5 i kolejna sztuka – 14 zł

2. FRESH SPRING ROLLS - 19 zł

świeże warzywa i kiełki z siekanymi orzeszkami ziemnymi zawinięte w papier ryżowy, sos śliwkowy (2 szt.)

3. SAJGONKI

grzyby mun, makaron sojowy, czosnek, marchewka, kapusta, sos sweet chilli (2 szt.)

  • wegetariańskie – 17 zł
  • z warzywami i wieprzowiną – 19 zł

4. YAM PLA MUEK YAD SAI MOO - 29 zł

grillowane kalmary nadziewane wieprzowiną, z sosem teriyaki (3 szt.)

5. GOONG THOD - 25 zł

krewetki tygrysie w tempurze, sałatka sos sweet chilli (3 szt.)

6. KIEW THOD - 22 zł

smażone pierogi z grzybami i warzywami, kimchi, sos sweet chilli (5 szt.)

*Wegeteriańskie

7. GAEW GOONG - 26 zł

pierożki na parze z krewetkami, kasztanami wodnymi, marchewką i szalotką, słodki sos sojowy (4 szt.)

8. GYOZA - 18 zł

pierożki z wieprzowiną, biała kapusta, dip sojowo-imbirowy z sezamem (3 szt.)
ZUPY

1. TOM YUM GOONG - 30 zł

z krewetkami – słynna tajska pikantna zupa, trawa cytrynowa, limonka, kaffir, galangal, grzyby, śmietanka, kolendra
jeśli pragniesz autentycznej tajskiej ostrości zamów zupę w wersji „Thai Spicy”

**Ostre

2. TOM KHA GAI - 25 zł

z kurczakiem – mleko kokosowe, trawa cytrynowa, liście kaffiru, galangal,

*Pikantne

3. WON TON GAEW NAM - 22 zł

bulion z delikatnymi pierożkamii z farszem z kurczaka z czosnkiem i kolendrą, kapusta pak choi, kolendra, kiełki mung

4. TOM YUM HED RUAM - 16 zł

aromatyczna ostro-kwaśna zupa z grzybami i czerwoną cebulą

*Wegeteriańskie
Pikantne

5. KAENG SOM SICHUAN

seczuańska zupa ostro-kwaśna -grzyby mun, grzyby shitake, pieczarki, marchew, papryka seczuańska, jajko, olej sezamowy, ocet winny
do wyboru:

  • kurczak 24 zł
  • wieprzowina 24 zł

*Pikantne

6. PHO

danie na aromatycznym bulionie, z makaronem ryżowym, ziołami i kiełkami, podawane z limonką i pak choi do wyboru:

  • kurczak mała 19 zł / duża 24 zł
  • kaczka mała 24 zł / duża 29 zł
  • polędwica wołowa mała 30 zł / duża 36 zł

SAŁATKI I DANIA NA ZIMNO

1. YAM MAMUANG - 28 zł

zielone mango, marchew, cebula czerwona, świeże chilli, orzechy nerkowca, sok z limonki, kolendra, szczypiorek
do wyboru:

  • tradycyjne
  • wegańskie

*Pikantne

2. YAM DOK GALAM - 27 zł

smażony, siekany kalafior w towarzystwie grzybów, karmelizowanych orzeszków, czerwonej cebuli, ogórka, kolendry, trawy cytrynowej, limonki i papryki
do wyboru:

  • łagodne z czerwoną papryką
  • pikantne a chili *Pikantne

3. LARB GAI - 27 zł

kurczak, prażony ryż młotkowany, chilli, tradycyjna przyprawa z liści kaffiru, galangalu, sosu rybnego i czosnku, kolendra, mięta, tajska bazylia, szczypiorek, czerwona cebula, sałata, ogórek

+ grzanka 2,-

*Pikantne

4. NEUA NAM TOK - 39 zł

grillowana polędwica wołowa z przyprawą z prażonego młotkowanego ryżu, chilli, tradycyjna przyprawa z liści kaffiru, galangalu, sosu rybnego i czosnku, kolendra, mięta, tajska bazylia, szczypiorek, czerwona cebula, sałata, ogórek
– grzanka +2,-

**Ostre

5. YAM WUNSEN PLA MUEK- 40 zł

sałatka z kalmarami i wieprzowiną – makaron sojowy, czerwona cebula, orzechy nerkowca, kolendra, szczypiorek, sos trzech smaków

*Pikantne

DANIA Z GRILLA

1. TALAY PAO - PÓŁMISEK SPECJAŁÓW Z MÓRZ I OCENAÓW (DLA 2 - 4 OSÓB) - 255 zł

dorada (2x), łosoś (2x), małże nowozelandzkie (7x), krewetki (7x), kalmary baby (4x), sałatka, Khao Pad Sapparod (ryż smażony z ananasem, boczkiem i warzywami), sosy

2. SALMON YANG MAMUANG - 56 zł

stek z łososia z sałatką mango i tajskim ryżem smażonym z boczkiem i warzywami

*Pikantne

3. PLA YANG - 48 zł

dorada pod aromatyczną pierzynką z tajskich ziół i przypraw serwowana z pak choi i makaronem ryżowym smażonym z jajkiem  i warzywami

4. MOO KAM WAN - 33 zł

marynowana karkówka serwowana z piklami, grzankami i sosem orzechowym

5. PED KRATA RON - 48 zł

kaczka na gorącym półmisku ze szczawiem i porzeczkami, w sosie tamaryndowym z ziarenkami prażonego ryżu, ryż jaśminowy

6. SEAU RONG HAI - 65 zł

polędwica wołowa na gorącym półmisku z grillowanymi warzywami i sosem teriyaki, ryż jaśminowy
DANIA Z WOKA

1. PAD KRA PAO KHAI DAO

drobno siekane mięso smażone z tajską bazylią i chili, fasola, sadzone jajko, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • kurczak 33 zł
  • wieprzowina 36 zł
  • polędwica wołowa 49 zł
  • owoce morza 49 zł
  • LUAM HED – wegetariańska wersja dania z grzybami 36 zł

*** Bardzo ostre

2. PAD MED MAMUANG - 36 zł

smażony kurczak z orzechami nerkowca, chrupiące warzywa, chili, ryż jaśminowy

*Pikantne

3. PAD PRIK THAI DAM

danie z młotkowanym pieprzem, papryka, pędy bambusa, szczypiorek, grzyby shitake, ryż
do wyboru

  • kurczak 33 zł
  • polędwica wołowa 49 zł
  • kaczka 42 zł
  • owoce morza 49 zł
  • PAD PAK LUAM – wegetariańska wersja dania z warzywami i tofu 38 zł

*Pikantne

4. PAD KEE MAO PED - 48 zł

kaczka smażona z zielonym pieprzem, warzywami, tajską bazylią, fingerroot i sosem ostrygowym, ryż jaśminowy

5. PAD KHA NOON - 39 zł

młody jackfruit (owoc chlebowca) doprawiony odrobiną kokosowego curry, pastą sojową i chili, smażony z zieloną fasolką, cebulą, czosnkiem, galangalem, trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i tajską bazylią, podawany na makaronie sojowym

*Wegańskie
*Pikantne

THAI CURRY

1. KAENG PHAK - 36 zl

żółte curry z mlekiem kokosowym, tofu, brokuły, kalafior, marchew, chili, ryż jaśminowy

*Pikantne

2. JUNGLE CURRY - 42 zl

dorada z domowym curry, bakłażan, młoda kukurydza, pędy bambusa, fasolka, zielony pieprz, fingerroot, tajska bazylia, chili, liście kaffiru, makaron ryżowy vermicelli

**Ostre

3. PAD PUNG CURRY - 49

owoce morza smażone z curry, seler naciowy, cebula, śmietanka, jajka, olej chili, ryż jaśminowy

**Ostre

4. MASSAMAN CURRY

korzenne curry z mlekiem kokosowym, ziemniaki, orzeszki ziemne, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • mięso z udek kurczaka 33 zł
  • goleń wołowa 38 zł

*Pikantne

5. KAENG KHIAO WAN

jaśminowy bambus, tajska bazylia, chilli, liście kaffiru, ryż zielone curry z mlekiem kokosowym i bakłażanem,
do wyboru:

  • kurczak 38 zł
  • polędwica wołowa 49 zł
  • krewetki 49 zł

*Pikantne 

6. KAENG PHET PET YANG - 46 zł

kaczka z ananasem i liczi w czerwonym curry, mleko kokosowe, pomidory koktajlowe, liście kaffiru, tajska bazylia, ryż jaśminowy

*Pikantne 

DANIA Z MAKARONEM

1. PAD THAI

makaron ryżowy z sosem tamaryndowym, tofu, jajko, czerwona cebula, marchew, chilli, kiełki mung, orzechy ziemne
do wyboru:

  • wegetariański z tofu i warzywami 34 zł
  • wegański z tofu i warzywami 34 zł
  • kurczak 34 zł
  • krewetki 46 zł

2. PAD UDON

makaron pszenny, brokuły, grzyby shitake, pak choi, chilli, tajska bazylia
do wyboru:

  • tofu 34 zł
  • polędwica wołowa 48 zł
  • krewetki 48 zł

KHIAO WAN UDON – danie w wersji aromatycznej z domową pastą z tajskich ziół

3. PAD WOON SEN

makaron sojowy, pak choi, młoda kukurydza, marchew, cebula, szczypiorek
do wyboru:

  • kurczak 33 zł
  • polędwica wołowa 46 zł
  • krewetki 46 zł

DODATKI DO DAŃ

1. MARYNOWANY IMBIR - 6 zł

2. KIMCHI - 7 zł

3. SURÓWKA TAJSKA - 10 zł

4. PIKLOWANE WARZYWA - 7 zł

5. WARZYWA Z WOKA - 17 zł

brokuły, kalafior, marchewka, młoda kukurydza, groszek cukrowy, pak choi, pieczarki, czosnek, imbir, sos sojowy i ostrygowy, szczypiorek i kiełki

6. FRYTKI Z BATATÓW - 10 zł

7. RYŻ JAŚMINOWY - 7 zł

8. MAKARON RYŻOWY / PSZENNY - UDON / JAJECZNY / SOJOWY - 7 zł