DANIA

Oferta w lokalach może się różnić. Aktualne menu w każdym z lokali można sprawdzić na naszych profilach na FB.

LUNCH

1. PONIEDZIAŁEK - WTOREK - ŚRODA - 38 zł

KHAO KAENG HARI

klopsiki z kaczych filecików w śmietankowym curry z warzywami (marchew, seler, kapusta, cebula, szczypiorek), z ryżem

jaśminowym, jajkiem i posypką z nori

– do lunchu podawana jest czarka aromatycznego bulionu wegeteriańskiego

– deser do wyboru: gałka lodów kokosowych lub mango lassi
Jeśli unikasz mięsa zamów danie w wersji wegetariańskiej z czerwoną fasolą i ziemniakami

2. CZWARTEK - PIĄTEK - 38 zł

BAMI KHA MOO

marynowana smażona wieprzowina z pszennym makaronem i jajkiem, serwowana z dodatkiem esencjonalnego sosu

i kiszonym musztardowcem

– do lunchu podawana jest czarka aromatycznego bulionu wegeteriańskiego

– deser do wyboru: gałka lodów kokosowych lub mango lassi

Jeśli unikasz mięsa. zamów danie w wersji wegetariańskiej z grzybami

Jeśli unikasz mięsa zamów danie w wersji wegetariańskiej z

PRZYSTAWKI

1. FRESH SPRING ROLLS - 27 zł

świeże warzywa i kiełki z siekanymi orzeszkami ziemnymi zawinięte w papier ryżowy, sos śliwkowy (2 szt.)

2. HOI NANG ROM

ostrygi podane z pikantnym sosem i limonką

  • 1 – szt. 19 zł
  • 4 – szt. 68 zł
  • 5. i kolejna sztuka – 16 zł

3. SAJGONKI - 22 zł

grzyby mun, makaron sojowy, czosnek, marchewka, kapusta, sos sweet chilli (2 szt.)

4. GAEW PHAK KHOM - 29 zł

pierożki z pary ze szpinakiem i grzybkami shimeji, dip sojowy z sezamem (4 szt.)

5. GAEW GOONG - 33 zł

pierożki na parze z krewetkami, dip sojowy z sezamem (4 szt.)

6. GOONG THOD - 31 zł

krewetki tygrysie w tempurze, sałatka sos sweet chilli (3 szt.)

7. MUEK KUA PIK KLUEA - 31 zł

krążki z kalmarów w tempurze z limonkowym mayo
ZUPY

1. TOM YUM GOONG - 39 zł

z krewetkami – słynna tajska pikantna zupa, trawa cytrynowa, limonka, kaffir, galangal, grzyby, śmietanka, kolendra
jeśli pragniesz autentycznej tajskiej ostrości zamów zupę w wersji „Thai Spicy”

**Ostre

2. TOM YUM HED RUAM - 25 zł

aromatyczna ostro-kwaśna zupa z grzybami, pomidorkami i czerwoną cebulą

*Wegańskie

3. WON TON GAEW NAM - 27 zł

bulion z delikatnymi pierożkamii z farszem z kurczaka z czosnkiem i kolendrą, kapusta pak choi, kolendra, kiełki mung

4. PHO

danie na aromatycznym bulionie, z makaronem ryżowym, ziołami i kiełkami, podawane z limonką i pak choi do wyboru:

  • kurczak mała 25 zł / duża 32 zł
  • kaczka mała 32 zł / duża 42 zł
  • polędwica wołowa mała 42 zł / duża 49 zł

5. SICHUAN - 29 zł

syczuańska zupa ostro-kwaśna z wieprzowiną, grzyby mun, grzyby shitake, pieczarki, marchew, pieprz syczuański, jajko, olej sezamowy, ocet winny
SAŁATKI I LEKKIE DANIA

1. YAM DOK GALAM - 32 zł

smażony, siekany kalafior w towarzystwie grzybów, karmelizowanych orzeszków, czerwonej cebuli, ogórka, kolendry, trawy cytrynowej, limonki i papryki
do wyboru:

  • łagodne z czerwoną papryką
  • pikantne z chili *Pikantne

2. YAM MAMUANG - 35 zł

zielone mango, marchew, cebula czerwona, świeże chilli, orzechy nerkowca, sok z limonki, kolendra, szczypiorek
do wyboru:

  • tradycyjne z sosem rybnym
  • wegańskie

*Pikantne

3. YAM WOON SEN - 41 zł

tęczowa sałatka z krewetkami, makaron sojowy, czerwona cebula, kolendra, szczypiorek, pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca, kwaśny sos

4. HOI PAD SAMUNPAI - 49 zł

świeże małże smażone na woku, chili, czosnek, cebula, pasta z fasoli i pomidorów, kolendra, szczypiorek, czarny ryż z kompozycją tajskich ziół i przypraw

5. SIKRONG TOD KRATIEM - 46 zł

smażone żeberka wieprzowe podawane z rolsami z kleistym ryżem i czarnym sezamem, marynowany imbir, pikantny sos sriracha

6. KHAO PAD GOONG - 48 zł

krewetki ze smażonym ryżem jaśminowym, jajko, groszek, brokuły, kalafior, pomidor, marchew, cebula, czosnek, zielony ogórek, pikantny sos
DANIA Z WOKA

1. PAD KRA PAO KHAI DAO

drobno siekane mięso smażone z tajską bazylią i chili, fasola, sadzone jajko, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • kurczak 45 zł
  • karkówka wieprzowa 50 zł
  • chrupiący boczek wieprzowy 50 zł
  • polędwica wołowa 65 zł

*** Bardzo ostre

2. PAD MED MAMUANG - 50 zł

smażony kurczak z orzechami nerkowca, chrupiące warzywa, chili, ryż jaśminowy

*Pikantne

3. PAD PRIK THAI DAM

danie z młotkowanym pieprzem, papryka, pędy bambusa, szczypiorek, grzyby shitake, ryż
do wyboru

  • kurczak 50 zł
  • kaczka 59 zł
  • polędwica wołowa 69 zł
  • owoce morza 69 zł
  • PAD PAK LUAM – wegetariańska wersja dania z warzywami i tofu 50 zł

*Pikantne

4. PAD KHA NOON - 50 zł

młody jackfruit (owoc chlebowca) doprawiony odrobiną kokosowego curry, pastą sojową i chili, smażony z zieloną fasolką, cebulą, czosnkiem, galangalem, trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i tajską bazylią, podawany na makaronie sojowym

*Wegańskie
*Pikantne

5. PAD KEE MAO PED - 65 zł

kaczka smażona z zielonym pieprzem, warzywami, tajską bazylią, fingerroot i sosem ostrygowym, ryż jaśminowy
DANIA Z MAKARONEM

1. PAD THAI

makaron ryżowy z sosem tamaryndowym, tofu, jajko, czerwona cebula, marchew, chilli, kiełki mung, orzechy ziemne
do wyboru:

  • wegetariański z tofu i warzywami 46 zł
  • wegański z tofu i warzywami, bez jajka 44 zł
  • kurczak 46 zł
  • krewetki 50 zł

2. PAD UDON

makaron pszenny, brokuły, grzyby shitake, pak choi, chilli, tajska bazylia
do wyboru:

  • tofu 47 zł
  • kurczak 50 zł
  • krewetki 60 zł
  • polędwica wołowa 69 zł

Podajemy w wersji SPICY lub NO SPICY / Ostre lub Łagodne

3. ZAB HANG MOO - 67 zł

makaron z batatów z wieprzowiną i jajkiem, won ton, zielona fasolka, cebula, czosnek, kolendra, kiełki mung, orzeszki ziemne, warzywa juliene

Podajemy w wersji Ostre lub Łagodne

THAI CURRY

1. SUKI-O-CHA - 75 zł

ryby i owoce morza (łosoś lub dorada, krewetki i kalmary) podane na koreańskich pszennych noodlach, z domowym sosem curry z kroplą śmiatanki, grzyby, kapusta pekińska, pak choi, chili, kiełki groszku, szczypiorek

*Pikantne

2. KAENG PHAK

żółte curry z mlekiem kokosowym, brokuły, kalafior, marchew, chili, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • z tofu – 51 zł
  • z kurczakiem – 53 zł

*Pikantne

3. KAENG KHIAO WAN

zielone curry z mlekiem kokosowym, bakłażan, cukinia, młoda kukurydza, pędy bambusa, tajska bazylia, chilli, liście kaffiru, ryż jaśminowy
do wyboru:

  • kurczak 51 zł
  • krewetki 54 zł
  • polędwica wołowa 71 zł

Danie w wersji: **Bardzo Ostre lub *Pikantne 

PATELNIA I GRILL

1. PED KRATA RON - 58 zł

kaczka na gorącym półmisku w sosie tamaryndowym z ziarenkami prażonego ryżu, szczawiem i porzeczkami, piklowane warzywa, ryż jaśminowy

*Pikantne

2. GAI SAVAI - 44 zł

kurczak bulgogi serwowany na sianku z chrupiącej białej kapusty, posypka nori, szczypiorek, ryż jaśminowy

*** Bardzo ostre

3. MOO SATAY - 53 zł

szaszłyki wieprzowe zanurzone w kremowym sosie orzechowym z limonką, grzankami i ajadem (pikantna zagryzka z ogórkiem i czerwoną cebulą)

*Pikantne

4. SEAU RONG HAI - 97 zł

polędwica wołowa na gorącym półmisku z grillowanymi warzywami i sosem teriyaki, pędy groszku, ryż jaśminowy

5. MUEK YANG SONG KEUNG - 67 zł

grillowany stek z kalmara podawany z sosem teriyaki szefa kuchni, smażona sałata rzymska, sałatka z rabarbarem, smażony ryż, posypka nori

6. HOI TOD - 75 zł

skwierczący omlet z ostrygami, chrupiące kiełki mung, serwowany z pikantnym sosem, prażoną cebulką, kolendrą i ajadem (pikantna zagryzka z ogórkiem i czerwoną cebulką)

7. PLA KRAPONG TOD NAM PLA - 75 zł

smażona dorada podawana na sposób tajski, serwowana z ryżem jaśminowym oraz warzywami do wyboru: z pikantną sałatką SOM TAM lub piklami

Możemy też przygotować doradę gotowaną na parze

DODATKI DO DAŃ

1. PIKLOWANE WARZYWA - 11 zł

2. KIMCHI - 12 zł

3. SOM TAM - 18 zł

sałatka z kalarepy z pomidorkami, papryką, orzeszkami ziemnymi i kwaśnym sosem

Danie do wyboru: ***Bardzo Ostre lub Łagodne

4. WARZYWA STIR-FRY - 21 zł

smażone na woku brokuły, kalafior, marchewka, młoda kukurydza, groszek cukrowy, pak choi, pieczarki, czosnek, imbir, sos sojowy i ostrygowy, szczypiorek i kiełki

5. FRYTKI Z BATATÓW - 13 zł

6. RYŻ JAŚMINOWY - 10 zł

7. MAKARON RYŻOWY / SOJOWY / UDON - 11 zł

8. ZIOŁOWE GRZANKI (2 szt.) - 11 zł

10. EXTRA SOS - 5 zł