PRZYSTAWKI
1. HOI NANG ROM
ostrygi podane z pikantnym sosem i limonką
- 1 – szt. 17 zł
- 4 – szt. 58 zł
- 5 i kolejna sztuka – 14 zł
2. FRESH SPRING ROLLS - 19 zł
świeże warzywa i kiełki z siekanymi orzeszkami ziemnymi zawinięte w papier ryżowy, sos śliwkowy (2 szt.)
3. SAJGONKI
grzyby mun, makaron sojowy, czosnek, marchewka, kapusta, sos sweet chilli (2 szt.)
- wegetariańskie – 17 zł
- z warzywami i wieprzowiną – 19 zł
4. YAM PLA MUEK YAD SAI MOO - 29 zł
grillowane kalmary nadziewane wieprzowiną, z sosem teriyaki (3 szt.)
5. GOONG THOD - 25 zł
krewetki tygrysie w tempurze, sałatka sos sweet chilli (3 szt.)
6. KIEW THOD - 22 zł
smażone pierogi z grzybami i warzywami, kimchi, sos sweet chilli (5 szt.)
*Wegeteriańskie
7. GAEW GOONG - 26 zł
pierożki na parze z krewetkami, kasztanami wodnymi, marchewką i szalotką, słodki sos sojowy (4 szt.)
8. GYOZA - 18 zł
pierożki z wieprzowiną, biała kapusta, dip sojowo-imbirowy z sezamem (3 szt.)
ZUPY
1. TOM YUM GOONG - 30 zł
z krewetkami – słynna tajska pikantna zupa, trawa cytrynowa, limonka, kaffir, galangal, grzyby, śmietanka, kolendra
jeśli pragniesz autentycznej tajskiej ostrości zamów zupę w wersji „Thai Spicy”
jeśli pragniesz autentycznej tajskiej ostrości zamów zupę w wersji „Thai Spicy”
**Ostre
2. TOM KHA GAI - 25 zł
z kurczakiem – mleko kokosowe, trawa cytrynowa, liście kaffiru, galangal,
*Pikantne
3. WON TON GAEW NAM - 22 zł
bulion z delikatnymi pierożkamii z farszem z kurczaka z czosnkiem i kolendrą, kapusta pak choi, kolendra, kiełki mung
4. TOM YUM HED RUAM - 16 zł
aromatyczna ostro-kwaśna zupa z grzybami i czerwoną cebulą
*Wegeteriańskie
Pikantne
5. KAENG SOM SICHUAN
seczuańska zupa ostro-kwaśna -grzyby mun, grzyby shitake, pieczarki, marchew, papryka seczuańska, jajko, olej sezamowy, ocet winny
do wyboru:
do wyboru:
- kurczak 24 zł
- wieprzowina 24 zł
*Pikantne
6. PHO
danie na aromatycznym bulionie, z makaronem ryżowym, ziołami i kiełkami, podawane z limonką i pak choi do wyboru:
- kurczak mała 19 zł / duża 24 zł
- kaczka mała 24 zł / duża 29 zł
- polędwica wołowa mała 30 zł / duża 36 zł
SAŁATKI I DANIA NA ZIMNO
1. YAM MAMUANG - 28 zł
zielone mango, marchew, cebula czerwona, świeże chilli, orzechy nerkowca, sok z limonki, kolendra, szczypiorek
do wyboru:
do wyboru:
- tradycyjne
- wegańskie
*Pikantne
2. YAM DOK GALAM - 27 zł
smażony, siekany kalafior w towarzystwie grzybów, karmelizowanych orzeszków, czerwonej cebuli, ogórka, kolendry, trawy cytrynowej, limonki i papryki
do wyboru:
do wyboru:
- łagodne z czerwoną papryką
- pikantne a chili *Pikantne
3. LARB GAI - 27 zł
kurczak, prażony ryż młotkowany, chilli, tradycyjna przyprawa z liści kaffiru, galangalu, sosu rybnego i czosnku, kolendra, mięta, tajska bazylia, szczypiorek, czerwona cebula, sałata, ogórek
+ grzanka 2,-
*Pikantne
4. NEUA NAM TOK - 39 zł
grillowana polędwica wołowa z przyprawą z prażonego młotkowanego ryżu, chilli, tradycyjna przyprawa z liści kaffiru, galangalu, sosu rybnego i czosnku, kolendra, mięta, tajska bazylia, szczypiorek, czerwona cebula, sałata, ogórek
– grzanka +2,-
– grzanka +2,-
**Ostre
5. YAM WUNSEN PLA MUEK- 40 zł
sałatka z kalmarami i wieprzowiną – makaron sojowy, czerwona cebula, orzechy nerkowca, kolendra, szczypiorek, sos trzech smaków
*Pikantne
DANIA Z GRILLA
1. TALAY PAO - PÓŁMISEK SPECJAŁÓW Z MÓRZ I OCENAÓW (DLA 2 - 4 OSÓB) - 255 zł
dorada (2x), łosoś (2x), małże nowozelandzkie (7x), krewetki (7x), kalmary baby (4x), sałatka, Khao Pad Sapparod (ryż smażony z ananasem, boczkiem i warzywami), sosy
2. SALMON YANG MAMUANG - 56 zł
stek z łososia z sałatką mango i tajskim ryżem smażonym z boczkiem i warzywami
*Pikantne
3. PLA YANG - 48 zł
dorada pod aromatyczną pierzynką z tajskich ziół i przypraw serwowana z pak choi i makaronem ryżowym smażonym z jajkiem i warzywami
4. MOO KAM WAN - 33 zł
marynowana karkówka serwowana z piklami, grzankami i sosem orzechowym
5. PED KRATA RON - 48 zł
kaczka na gorącym półmisku ze szczawiem i porzeczkami, w sosie tamaryndowym z ziarenkami prażonego ryżu, ryż jaśminowy
6. SEAU RONG HAI - 65 zł
polędwica wołowa na gorącym półmisku z grillowanymi warzywami i sosem teriyaki, ryż jaśminowy
DANIA Z WOKA
1. PAD KRA PAO KHAI DAO
drobno siekane mięso smażone z tajską bazylią i chili, fasola, sadzone jajko, ryż jaśminowy
do wyboru:
do wyboru:
- kurczak 33 zł
- wieprzowina 36 zł
- polędwica wołowa 49 zł
- owoce morza 49 zł
- LUAM HED – wegetariańska wersja dania z grzybami 36 zł
*** Bardzo ostre
2. PAD MED MAMUANG - 36 zł
smażony kurczak z orzechami nerkowca, chrupiące warzywa, chili, ryż jaśminowy
*Pikantne
3. PAD PRIK THAI DAM
danie z młotkowanym pieprzem, papryka, pędy bambusa, szczypiorek, grzyby shitake, ryż
do wyboru
do wyboru
- kurczak 33 zł
- polędwica wołowa 49 zł
- kaczka 42 zł
- owoce morza 49 zł
- PAD PAK LUAM – wegetariańska wersja dania z warzywami i tofu 38 zł
*Pikantne
4. PAD KEE MAO PED - 48 zł
kaczka smażona z zielonym pieprzem, warzywami, tajską bazylią, fingerroot i sosem ostrygowym, ryż jaśminowy
5. PAD KHA NOON - 39 zł
młody jackfruit (owoc chlebowca) doprawiony odrobiną kokosowego curry, pastą sojową i chili, smażony z zieloną fasolką, cebulą, czosnkiem, galangalem, trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i tajską bazylią, podawany na makaronie sojowym
*Wegańskie
*Pikantne
THAI CURRY
1. KAENG PHAK - 36 zl
żółte curry z mlekiem kokosowym, tofu, brokuły, kalafior, marchew, chili, ryż jaśminowy
*Pikantne
2. JUNGLE CURRY - 42 zl
dorada z domowym curry, bakłażan, młoda kukurydza, pędy bambusa, fasolka, zielony pieprz, fingerroot, tajska bazylia, chili, liście kaffiru, makaron ryżowy vermicelli
**Ostre
3. PAD PUNG CURRY - 49
owoce morza smażone z curry, seler naciowy, cebula, śmietanka, jajka, olej chili, ryż jaśminowy
**Ostre
4. MASSAMAN CURRY
korzenne curry z mlekiem kokosowym, ziemniaki, orzeszki ziemne, ryż jaśminowy
do wyboru:
do wyboru:
- mięso z udek kurczaka 33 zł
- goleń wołowa 38 zł
*Pikantne
5. KAENG KHIAO WAN
jaśminowy bambus, tajska bazylia, chilli, liście kaffiru, ryż zielone curry z mlekiem kokosowym i bakłażanem,
do wyboru:
do wyboru:
- kurczak 38 zł
- polędwica wołowa 49 zł
- krewetki 49 zł
*Pikantne
6. KAENG PHET PET YANG - 46 zł
kaczka z ananasem i liczi w czerwonym curry, mleko kokosowe, pomidory koktajlowe, liście kaffiru, tajska bazylia, ryż jaśminowy
*Pikantne
DANIA Z MAKARONEM
1. PAD THAI
makaron ryżowy z sosem tamaryndowym, tofu, jajko, czerwona cebula, marchew, chilli, kiełki mung, orzechy ziemne
do wyboru:
do wyboru:
- wegetariański z tofu i warzywami 34 zł
- wegański z tofu i warzywami 34 zł
- kurczak 34 zł
- krewetki 46 zł
2. PAD UDON
makaron pszenny, brokuły, grzyby shitake, pak choi, chilli, tajska bazylia
do wyboru:
do wyboru:
- tofu 34 zł
- polędwica wołowa 48 zł
- krewetki 48 zł
KHIAO WAN UDON – danie w wersji aromatycznej z domową pastą z tajskich ziół
3. PAD WOON SEN
makaron sojowy, pak choi, młoda kukurydza, marchew, cebula, szczypiorek
do wyboru:
do wyboru:
- kurczak 33 zł
- polędwica wołowa 46 zł
- krewetki 46 zł
DODATKI DO DAŃ
1. MARYNOWANY IMBIR - 6 zł
2. KIMCHI - 7 zł
3. SURÓWKA TAJSKA - 10 zł
4. PIKLOWANE WARZYWA - 7 zł
5. WARZYWA Z WOKA - 17 zł
brokuły, kalafior, marchewka, młoda kukurydza, groszek cukrowy, pak choi, pieczarki, czosnek, imbir, sos sojowy i ostrygowy, szczypiorek i kiełki